Een kameleon kijkt eerst naar zijn omgeving en past zich daarop aan.

Hij richt zich niet op 1 jachttechniek maar op de beste.

HOSPITALITY

TRANSFORMATIESESSIE

Mo werkt al een jaar als kelner bij een grand cafe. Hij merkt dat zijn collega's steeds jonger worden. Omdat hij de meest ervaren kracht is neemt hij de bestellingen op op het terras. Er lijkt geen eind te komen aan de stroom gasten. Dat de horeca uit de crisis is, is hem wel duidelijk. Gelukkig is hij niet vies van hard werken. Hij merkt dat zijn baas moeite heeft om aan personeel te komen. Vroeger was je toch trots op een baantje in de horeca? Zijn vrienden zijn vakkenvuller omdat dat meer verdient, maar hij vindt werken in de horeca veel leuker. Vooral het contact met de gasten. Maar heeft hij daar eigenlijk wel tijd voor?

 

Nico is vanwege zijn werk niet veel thuis. Hij neemt zijn vrouw en kinderen mee uit lunchen. Even de stress ontvluchten en je lekker laten bedienen. De horeca is wel veranderd. Het lijkt er tegenwoordig op dat je blij moet zijn als gast om ergens wat te mogen drinken en eten. Vroeger had je nog de ouderwetse obers die nog wisten wat echt hard werken is. Oog voor de gast: dat is tegenwoordig ook ver te zoeken. Tegenwoordig maakt de ober het verschil niet meer. Ze lijken ook minder aardig nu. Als hij deze tent zou overnemen, zou hij wel weten hoe het anders moet. Of maakt hij een denkfout? Is er niet iets anders aan de hand?

 

Nan sluit de voorstelling af met zijn visie op de moderne hospitailty. Dat bedienen niet draait om snelheid. Of dat kwaliteit niet zit in de duurste inkoop. Echt memorabel gastcontact: van elke gast een fan willen maken. Dat is het. NPS-scores zeggen niet zoveel als je niet de juiste mindset hebt. 

 

Deze voorstelling is geen lesje gastronomie. De juiste houding kiezen om van ieder contact een speciaal contact te maken lijkt moeilijk maar blijkt met wat tools goed te doen. Niet voor niets is werken in de hospitality een heel bijzonder vak. Daar moet je echt wel wat voor kunnen. Iedereen kan het met de juiste houding.

Wil je graag een voorstelling op maat? Heb jij andere hospitality-thema's die je graag in de spotlights wilt zetten?

Ook dat kan natuurlijk. Stuur gewoon een berichtje.

Duur: ca. 60 minuten
Kosten: € 1950

CONTACT

Laat wat van je horen!

Bedankt! Bericht verzonden.

Kameleon Transformaties

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle