Een kameleon kijkt eerst naar zijn omgeving en past zich daarop aan.

Hij richt zich niet op 1 jachttechniek maar op de beste.

MANAGEMENT

TRANSFORMATIESESSIE

Bernhard trapt de voorstelling af en vertelt over zijn grootste worstelingen als manager. Hij vertrouwt op zijn jarenlange ervaring. Niemand hoeft hem eigenlijk te vertellen wat het beste voor zijn mensen is. Hij vertelt zijn mensen graag hoe ze hun werk moeten doen. Hij heeft niet zoveel op met "nieuw management" dat draait om vertrouwen en loslaten. Gewoon hard werken. Daar is hij ook groot mee geworden. Of weet hij eigenlijk toch wel beter?  

 

Jules heeft het vooral heel erg druk. Hij is een chaoot die nauwelijks tijd kan vrijmaken voor zijn mensen. Sterker nog, hij voelt zich zelfs een beetje eenzaam. Hij moet alles zelf doen omdat het werk anders niet afkomt. Zijn team houdt vooral van koffiedrinken en de snor drukken. Misschien gluurt er wel een burn-out om de hoek. Thuis heeft hij het ook niet al te leuk. Hij neemt zijn werk vaak mee naar huis. Zijn team vertrouwen? Dat kan gewoon niet. Wie moet anders het werk doen. Toch wil Jules het graag anders.

 

Nan sluit de voorstelling af en geeft zijn visie op de werkwijzen van Bernhard en Jules. Er is geen goed of fout maar hij gaat wel op zoek naar wat hen verbindt: denken ze wel op de juiste manier over hun management-tactiek? Wat kunnen we leren van managementmodellen?

 

Deze voorstelling is geen klassiek lesje management. Wel gaat het om het juiste kameleon-gedrag

Hoe bereid je je voor op je werk als manager? Niet voor niets is leidinggeven een echt (mooi!) vak.

 

Wil je graag een voorstelling op maat? Heb jij andere managementthema's die je graag in de spotlights wilt zetten?

Ook dat kan natuurlijk. Stuur gewoon een berichtje.

Duur: ca. 60 minuten
Kosten: € 1950

CONTACT

Laat wat van je horen!

Kameleon Transformaties

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Bij het maken van deze site werden geen dieren gebruikt.